Pedagogisk metod

Jennie leder kurspass - teckning av Calle RehbinderVi håller en balans mellan teori, praktik och samtal. En del av det vi praktiserar är Tantra-övningar, men en hel del är också från annat håll. Vi kallar inte kursen en Tantrakurs, eftersom vårt fokus inte är själva redskapet, snarare än målet – ökad lust, kärlek, intimitet och njutning.

Som pedagogiskt redskap använder vi oss av en mängd lekar och övningar för kursdeltagarna, som t.ex. olika intimitetsövningar, smekövningar och andra lekar för att öva upp kommunikation, lyhördhet och njutningsförmåga, liksom rena tekniska övningar som t.ex. andnings- och energiövningar, samt hur man hittar och stimulerar G-punkten och andra erogena zoner.

Vi använder oss själva som pedagogiska redskap, och visar de flesta övningar innan ni gör dem – för största möjliga tydlighet och förståelse. Vi visar beröringsövningar, andningstekniker, massage och allt ni behöver veta, för största möjliga pedagogiska effekt.

Tantracollage

Detta innebär i praktiken att vi alla är nakna under i stort sett hela kursen. Det är liksom mest praktiskt så. Ingen behöver dock någonsin känna sig pressad att göra något mot sin vilja. Allt som händer på kursen är 100 % frivilligt. Och det går att genomföra alla övningar med diverse klädesplagg, om blygseln är för stark.

Trygghet och ömsesidigt förtroende är grundläggande för all god pedagogik. Mycket energi lägges på att skapa en trygg, varm och lekfull atmosfär, i vilken varje kursdeltagare ska kunna hitta sina egna uttryck och sina egna gränser.

Allt vi gör på våra kurser är 100 % frivilligt. Alltid. Och det är inte för att vi är så himla snälla, utan för att det är själva grunden i vår kursfilosofi. Du har alltid rätt att säga nej, utan att motivera det för någon annan. Du har också alltid rätt att säga ja, utan att motivera det för någon annan.

Du och din partner gör det ni vill, och det ni inte känner för skippar ni. Du respekterar dina gränser, och vill du tänja på dem gör du det i din egen takt. Sen får du leva med att det kanske finns andra kursdeltagare som har helt andra gränser än du. Men du behöver inte utstå något grupptryck – mångfald är rikedom, och du tar ansvar för dina styrkor och sårbarheter.

Cirkus Eros - erotik för finsmakare

Annonser