Respons från kursdeltagare

Skriver brev

Vi började hålla Gudomlig Extas våren 2011, och sedan dess har vi arrangerat denna fortsättningskurs en till två gånger om året. Därför har vi förstås inte hunnit samla på oss lika mycket respons på denna kurs som det överflöd av respons vi har fått för grundkursen Gudomlig Njutning. Men det vi får är som regel alldeles överväldigande, och lite av det kan du läsa här.

linje

Kära Calle och Jennie!

Ord räcker inte för att beskriva känslorna efter Gudomlig Extas! Men vi ska ändå försöka summera och komma med lite feedback.

Ni har en förmåga att skapa ett tryggt, inspirerande och helt underbart rum. Bara att vara där med er och de andra paren är en upplevelse som vi önskar att alla skulle kunna få ta del av. Ända sedan vi gick ut från Gudomlig Njutning har vi längtat tillbaka och denna gången var det ännu bättre.

Övningarna var genomgående jättebra. Vi tyckte om att det var mycket praktik och lite prat den här gången. All övning runt leda-följa vill vi helst bara göra om och om igen! Ni instruerade på ett jättebra sätt och allt bara kändes så självklart.

Vi svävade på små moln i flera dagar efter kursen och nu kan vi mest bara se fram emot nästa gång vi ses! Tusen tack för en oförglömlig helg!

Kramar

L&J november 2018

linje

Hej Calle och Jennie!

Tack för en underbar kurs – den blev helt enkelt underbar för att ni är underbara tillsammans och i det ni förmedlar!

  • Det jag uppskattade mest var:
  • Att ni är så generösa med er själva, både med era kroppar och era kunskaper.
  • Ert fina sätt att ”sätta stämningen i rummet” genom att verkligen förmedla (och visa) ingen prestation, allt är O.K., en fullkomlig naturlighet kring sex, nakenhet, njutning…
  • Ni känns väldigt grundade i det! Imponerande med tanke på kulturen vi lever i.
  • Era kunskaper – det är roligt att lyssna och lära. Och det är roligt att se och lära – genom att ni visar själva.
  • Jag gillade också era övningar som vi lätt kan göra hemma – igen. Bra med fokus på tydlig givare-mottagare.
  • Kul med (för mig) utmanande övningar!
  • En lagom blandning av rörelse, meditation och övningar med partnern. Bra att börja med att gå in i sig själv och sedan utvidga till partnern. Tempot lagom.
  • Ni har lite olika framtoning och kompletterar varandra bra – ni är båda intressanta att lyssna på.

Kort och gott: Jag hade hoppats bli inspirerad och det blev jag – med råge!
Stort tack och på återseende!

HS september 2016

linje

Hej!

Efter förra kursen fick vi rådet med att vänta ett par dagar innan vi skrev utvärderingen, för att hinna landa. Den här gången kommer jag inte att ta det rådet!

På tåget upp var jag och min fru två helt separata väsen, vi var separerade från oss själva. Inga egna mål, inga gemensamma mål bara den vanliga allmänna känslan av tomhet. Åkte vi för att rädda vår relation?, nej, vi åkte för att chocka igång oss, göra det så vi intellektuellt visste att vi ville, hoppa med känslan av att det skulle gå bra. Vi kände att vi alltid kan gå därifrån om vi känner att det är helt fel, det är vårt val, vi har makten. 3 djupa andetag, vi möttes, nakna, öga mot öga, andetag fyra och fem, tårar rullade längst våra kinder, läpparna darrade, andetag 6, leende!

På gudomlig njutning insåg jag att dansa var fruktansvärt jobbigt. Att busa och skratta kändes jättekrystat. Denna gång var dansen en fantastisk befrielse och en självklarhet – jag älskar min kropp! Att leka och busa var fortfarande svårt, spännande, det är där jag skall lägga kraft framöver, inte ta mig själv på så jävla stort allvar!

Det var bra att ni redan första kursdagen berättade att det skulle komma element där vi kunde beröra andra människor följande kursdagar. Att vi fick möjlighet att prata om detta. Jag märkte att min gräns vad gäller att beröra andra människor, och att bli berörd, ligger mycket längre fram än lätta smekningar, första steget är taget och mer kommer det att bli av denna vara! Vad som var spännande att jag som älskar kukar och fittor inte alls fick den reaktion jag väntat mig, det var så naturligt. Det var skönt att alla var så avslappnade och sa ”gör vad ni vill”. För egen del vill jag nog ha lite mer ”dark room” känsla. Som Jenny sa, alla kvinnor går ett steg åt höger! Det är just dom små kommentarerna som väcker tankar och frågor i ens eget huvud. Ni är fantastiska på att skaka om, plantera olagliga frön och tankar!

Energiorgasmen var häftig, hade försökt själv men aldrig förstått. Nu strömmade energin igenom mig, särskilt vid smisket, så starkt att jag blev rädd, jag inte trodde att jag skulle komma ur det. Att få gå in i den intensiva känslan av att bli smiskad, (planterad av Jenny på förra kursen =)) var magiskt. Förra kursen upptäckte jag att jag fick stånd när jag pratade sanning, om äkta känslor. Den här gången insåg jag hur nära en energiorgasm jag har, det sitter på vänster sida, jämte naveln, som en stor jävla klitoris. Denna punkt har jag bara hittat tidigare när jag varit på resa i Holland och liberala delstater i USA.

En annan stark upplevelse var när vi lekte med gladpacken. Min fru tyckte det skulle bli jätteroligt och fick total panik! Jag log, och skrattade inombords så att tårarna rann av att se hennes kamp mot sig själv. Hur hon tog kontroll över situationen och fullföljde den på sina villkor. Det var så oerhört vacker och närvarande.

Jag upplevde samma sak på förra kursen, att ärligheten och närvaron blev så jävla hög. Alla sa att allt var jättebra tills någon sa att – nej, detta gillade jag inte, då kröp nyanserna fram från fler människor. Ju längre kursen gick desto närmare kom vi alla våra känslor med en djävulsk urladdning på söndagen med avgrundsvrål och gråtatacker.

Jennie var fantastisk som sa till Susanna under söndagens första morgonpass, högt inför hela gruppen, ”Skrik Susanna, jag ser att du behöver det”. Och det gjorde hon, det gjorde vi. Jag var så jävla arg innan vi började skrika att jag faktiskt övervägde att gå in i slagsmål med min fru, varför? Det skiter jag i, jag bara kände så.

Jag, vi, känner oss som en sådan där boxboll som lägger sig ner när man slår på den men reser sig dödsföraktande upp igen. Vi blir inte rädda för den här typen av otroligt starka resor, vi blir rädda av passivitet. Skulle man kunna gå andra kurser? Vi har tittat på andra kursalternativ hos andra aktörer innan vi valde just ”Gudomlig Extas” men valet blir alltid lätt. Vi känner oss trygga med er och vi måste ha med ett kraftigt, tydligt och utmanande sexuellt element. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att gå en kurs i Portugisisk Makramé, bara jag får göra det naken, i grupp, och trä det jag knypplat över mannen i grannparets kuk!
Kanske en idé till livets goda? =)

Vi kommer att ses i framtiden, retreat, livets goda eller andra kurser.

Ta hand om er, och tack för en underbar helg.

T&S mars 2014

linje

Hej Calle och Jennie!

Tack för ännu en helt fantastisk kurs!

Gudomlig njutning var en upplevelse som faktiskt förändrade våra liv. Den rädsla och blyghet vi tidigare kunde känna har bytts mot lust och lekfullhet. Vi känner större tillit till både varandra och till andra människor.

Att gå Gudomlig extas var att ännu en gång dyka ner i en varm och öppen famn. Energin och närvaron i gruppen är en mycket speciell upplevelse. Vi fick många tillfällen att såväl utforska våra gränser som att, när vi kände för det, släppa kontrollen och ge oss hän. Vi fick också djupa, intensiva möten med varandra i övningar som energiorgasmen, BDSM och befallningsövningen.

Så här tre veckor senare känner vi oss fortfarande uppfyllda av den vitamininjektion kursen gav oss. Vi är så tacksamma för all den extas ni har gett oss tillgång till!

Stor kram!

R&L mars 2013

linje

Hej underbara Calle och Jennie!

Tack för en mysig och givande kurs för några veckor sedan. Nu äntligen ska jag försöka sammanfatta min feedback:
– Ni är fantastiska kursledare! Skapar ett så fint och tryggt rum fyllt med lekfullhet. Ni kompletterar varandra så fint. Tack för att ni bjuder på er själva.
– Fikat var fantastiskt!
– Kursupplägget var en fin balans mellan trygghet och utmaning. Som ni sa var det mer övningar och mindre prat än i första kursen och det tyckte jag fungerade bra.
– Andningorgasmövningen var höjdpunkten.
– Jag har svårt att hitta något ni skulle kunna förbättra med kursen.

Jag hade jätteroligt och jag var glad och mjuk i kroppen långt efter kursen 🙂
… är fortfarande…

Tack för senast och stora varma kramar till er!!!

P&K mars 2013

linje

Hejsan Calle & Jennie!

Vi vill verkligen tacka er för en ny fantastisk helg!
Ni är underbara människor och vi är verkligen tacksamma för allt det ni gett oss.

Ni skulle bara veta vilken livskvalité ni gett oss.
Häftigt att öppna upp sitt samliv med sin partner när man levt så länge ihop.
Vi hade det bra innan era kurser också … men nu gillar vi att experimentera och leka mycket mer = wow och tack!!

BRA JOBBAT!!!!!
NI ÄR UNDERBARA!!!!!

N&D mars 2013

linje

Hej Jennie o Calle!

Stort tack för en fantastisk helg! Den levde verkligen upp till våra förhoppningar.

Sinnligheten, tryggheten, lugnet, bubblan, ja allt som vi mindes från grundkursen fanns kvar och gladde oss. Den nya kursen var djärvare, men det var också vår förväntning. De övningar som innebar att gränserna mellan paren mjukades upp, var spännande och stimulerande. Övningen på ön med ett extra par blev nog höjdpunkten, men minglet med ögonbindlar var också något som vi sent kommer att glömma.

Summa summarum, en fantastisk kurs, som fortfarande påverkar oss varje minut.

Kram

A&M mars 2013

linje

Hej Calle och Jennie!

Vi kom till kursen lika förväntansfulla och nervösa som inför Gudomlig Njutning.
Denna gång var vi inte nervösa för nakenheten eller dansandet. Vi var nervösa för vilka gränser vi skulle testa denna gången.
Och ja, vi passerade nya gränser men fortfarande på ett snällt, tryggt och naturligt sätt. Tack vare er!

Vi tyckte kursen var underbar, så full av kärlek och trygghet.

Vi tyckte smisket var väldigt erotiskt och roligt. Befallningsövningarna var väldigt bra och var jätteupphetsande. Men övningarna med bindel och speciellt gruppmassagen var absolut mest fantasieggande. Det var otroligt erotiskt att smeka tillsammans, och det var en sjukt häftig känsla att bli smekt av 3 par händer. Att bara ligga och ta emot smekningar på hela kroppen, gissa vem som smekte var, det var otroligt härligt. Hade vi gått en runda till hade det blivit ännu mer spännande… Det är häftigt att fantisera om fortsättningen.

Ni för oss sakta fram i olika lekar, sakta och försiktigt, under lekfulla former. I en härlig miljö och skön musik med underbara rytmer. Ni leder oss på ett fantastiskt sätt, genom en försiktig stegring av gränspasserandena, kände vi oss trygga men samtidigt väldigt upphetsade och förväntansfulla. Och såklart… att få ge sin partner njutning, att ha sex, fullt ut, i sällskap med er andra, var underbart!

Energiorgasmen trodde vi inte alls på när ni pratade om den, men jag fick faktiskt uppleva den och det var underbart och otroligt. Hela huden vibrerande genom kroppen upp mot huvudet, det var en fantastisk känsla.
Kommer denna respons ut på nätet så vill vi framförallt hälsa till P&K och A&G som vi tyckte mycket om, som vi har stor respekt för, och som vi kände stor närhet med. Och som vi gärna träffar igen!

Calle och Jennie, vi längtar också efter att få träffa er igen!!

K&B oktober 2012

linje

Hej Calle och Jennie!

Tack för ännu en helt fantastisk kurs!

Gudomlig njutning var en upplevelse som faktiskt förändrade våra liv. Den rädsla och blyghet vi tidigare kunde känna har bytts mot lust och lekfullhet. Vi känner större tillit till både varandra och till andra människor.

Att gå Gudomlig extas var att ännu en gång dyka ner i en varm och öppen famn. Energin och närvaron i gruppen är en mycket speciell upplevelse. Vi fick många tillfällen att såväl utforska våra gränser som att, när vi kände för det, släppa kontrollen och ge oss hän. Vi fick också djupa, intensiva möten med varandra i övningar som energiorgasmen, BDSM och befallningsövningen.

Så här tre veckor senare känner vi oss fortfarande uppfyllda av den vitamininjektion kursen gav oss. Vi är så tacksamma för all den extas ni har gett oss tillgång till!

R&L mars 2012

linje

Hej Calle och Jennie!

Tack för ännu en oerhört inspirerande, lärorik, spännande, gränsöverskridande, skojig men framförallt sexig, erotisk och sensuell helg tillsammans med er och alla härliga deltagare.

Även om vi varit med på Gudomlig Njutning var vi ganska osäkra på vad ni skulle bjuda på under helgen. Det blev mer av allting, mer praktik och mer gränsöverskridande. Det var så mycket aktivitet att vi först efteråt märkte att vi var väldigt trötta.

För oss var smisk o pisk en helt ny men spännande erfarenhet. Övningarna tillsammans med andra par var mycket sensuella och gav mersmak. Passet kring ”bestämma och lyda” var både skrattretande och nyttigt. Det visade så tydligt hur viktigt det är att kunna säga vad man vill i relationen.

Precis som förra gången tog det flera dagar innan vi kom ur ”bubblan”… Vi hoppas på återseende för eventuellt framtida kursdeltagande, varför inte i Bordeaux…

I&S mars 2012

linje

Hej Calle och Jennie!

Kursen har för oss varit en fantastisk dörröppnare och en perfekt fortsättning på Gudomlig njutning.

Ni som kursledare har hittat ett bra sätt att förmedla de olika budskapen på ett personligt och okomplicerat sätt.

Kursen är en lyckad och genomarbetad blandning av teori och praktiska övningar, med djupare inblick på både ”vaniljsex” och lätt bdsm, där man på ett tryggt sätt hamnar utanför sin komfortzon.

Vi kan verklingen varmt rekommendera kursen för alla deltagare med öppna sinne som vill utveckla eller ge en boost till sitt kärleksliv.

S&S oktober 2011

linje

Hej Calle och Jennie,

Hoppas solen och vårvärmen spirar på er upp i Stockholm.

Varmt tack till er båda för en lärorik och utvecklande helg på Gudomlig Extas. Ni skapar verkligen en trygg och varm miljö där vi som går er utbildning har de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Tänk att få klä av sig och dansa naken kan vara så befriande…..:-)

De beröringsövningar som vi fick göra var helt grymma!
För mig är det otroligt utvecklande att vara 100% närvarande i ögonen på en främmande människa. För att kunna vara det krävs en trygghet i mig själv. Det blev väldigt klart för mig denna helg att de tidigare samlevnadsutbildningar jag gått bidragit till detta. Att våga vara naken och närvarande med en annan människa som inte är din partner är en häftig upplevelse.

Smiskövningarna var en riktig höjdare! Både att ge och få. 🙂
För mig har skam klart begränsat mig till att prova detta tidigare.

Alla andningsövningar vi gjorde var jättebra, Jennie är en superbra förebild på att andas. 🙂
Den avslutade ceremonin var vacker och häftig att få delta i. TACK!
Calles härliga och smittande skratt finns kvar fluffande i mitt huvud vilket får mig att le. 🙂

Av alla ledarskapsutbildningar som jag gått är denna i särklass den bästa av alla. Att utveckla sitt ledarskap handlar till största del om att utvecklas som människa, att bli trygg i sig själv.
Det ni gör ger förutsättningar för att hitta sig själv och den inre trygghet och harmoni som vi alla bär på.

Både Gudomlig Njutning och Gudomlig Extas är kurser som borde vara obligatoriskt för chefer & ledare. Hur ska vi ledare kunna utveckla någon annan om vi inte känner oss själva och är trygg i det?

Jag ger dessa utbildningar mina varmaste rekommendationer!

Vänligen,

Helene, mars 2011

linje
Cirkus Eros - erotik för finsmakare

Spara

Annonser